חיפוש
  • גיל טופז

שוקולד, יין ומה שביניהם

אחד מבין השילובים הפופולאריים והאהובים ביותר במארזי שוקולד הוא שילוב של שוקולד עם יין. למעשה, גם שני המרכיבים הקולינריים הללו, עוברים שלב של תסיסה בתהליך ההכנה שלהם ולשניהם יש תפקיד משמעותי בכל הקשורים לאירועים חברתיים וחגיגות.

במידה ואתם מעוניינים לדעת איזה יין מומלץ לשתות עם איזה סוג שוקולד, מומלץ שתכירו שתי שיטות. האחת מהן היא באמצעות התאמה שמבוססת על טעמים דומים. לדוגמה, שוקולד שיש לו טעמים חזקים, יש לשלב עם יין שיש לו נוכחות. כמו כן, אם מדובר על שוקולד עדין, אז יש לשלב אותו עם יין עדין.

השיטה השנייה היא ניגודיות ומה הכוונה? אפשר לשלב שוקולד דומיננטי עם יין עדין ולהיפך. אגב, אם תהיתם מה המומחים אומרים בנושא, אז דעו שהם דווקא ממליצים לפעול עם השיטה הראשונה שהוזכרה לעיל. כלומר התאמה שתהיה מבוססת דמיון. כמובן שהדבר נתון להחלטתכם ושיקולכם.


סוגי יינות וסוגי שוקולדים

השתכנעתם ואתם רוצים ללכת עם דעת המומחים, להלן ההתאמות המומלצות:

שוקולד מריר תוכלו לשלב עם יין אדום מומלץ חצי יבש או יין פירותי.

שוקולד לבן תוכלו לשלב עם יין אדום יבש או יין לבן מבעבע.

שוקולד חלב תוכלו לשלב עם יין אדום כמו פינו נואר.


קרדיט תמונה: pixabay


כמה עולה מארז משולב שוקולד ויין?

אם אתם לא רוצים לשבור את הראש ולהרכיב בעצמכם מארז משולב הכולל שוקולד ויין, תוכלו לבצע הזמנה של מארזים מוכנים המוצעים במגוון רחב של מחירים (החל מ-100 שקלים). המחיר בדרך כלל משתנה בהתאם לסוג היין שיש במארז וכמובן בהתאם לכמות השוקולדים. המארזים יכולים להתאים לכל חגיגה - ליום הולדת, ליום האהבה, לחג ובכלל לכל אירוע שתבחרו.


שוקולד ויין - מתכון קל לטראפלס משובחים

לא נוכל לסיים את הכתבה, מבלי לשתף אתכם במתכון המכיל את שני המרכיבים הקולינריים המנצחים - השוקולד והיין. המתכון מתאים לא רק ליום האהבה, אלא לכל יום בשבוע. אנו ממליצים לכם לפנק את האהובים שלכם עם טראפלס טעימים ואיכותיים.

כל שתצטרכו להכין הוא 250 מ"ל יין אדום יבש, 75 גרם סוכר, 1 מקל וניל, 200 גרם שוקולד חלב, 200 גרם שוקולד מריר, 40 גרם חמאה ואבקת קקאו לציפוי. כעת לאחר שהכנתם את כל המרכיבים, תוכלו להמשיך לשלב ההכנה. כל שיש לעשות הוא להרתיח בסיר את היין, הסוכר ומקל הווניל. שימו לב שאתם עושים זאת על אש נמוכה.

עליכם לצמצם את הנוזל למחצית הכמות. הדבר לוקח כ-10 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומוסיפים לסיר את השוקולד והחמאה. יש לערבב עד המסה מלאה. לאחר מכן, יש לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר למשך שעתיים. לאחר שעתיים, יש להוציא את המסה וליצור כדורים קטנים ולגלגל אותם באבקת קקאו. את הכדורים יש לאחסן בקופסה אטומה ובקירור.


7 צפיות0 תגובות