חיפוש

איך לשלב קפה בקינוחים על בסיס שוקולד?

בשנים האחרונות הקפה הוא מזמן לא רק שתייה שפותחים איתה את הברקפאסט אלא חלק אינטגראלי מהעולם הקולינארי. למעשה, במרבית הקינוחים אשר מתבססים על השוקולד המתוק, ניתן (ויש שיגידו אף צריך) להעניק טוויסט של מרירות עם קפה טוב. אז איך משלבים? כל התשובות בכתבה הבאה!



מקפידים על כמויות

כידוע, הכמויות של חומרי הגלם הם הסוד של עולם הקינוחים והמאפים. לכן, חשוב לבדוק מה כמות השוקולד שיש בקינוח ואילו עוד מתוקים שמים לפני שמתחילים למהול את כל הסוכר הזה במעט קפה איכותי. שימו לב לאבקות הסוכר, למוסים, לריבות ולמרנגים השונים שיש בקינוח ועל פי הם הוסיפו את כמות הקפה המתאימה. השמירה על האיזון של הטעמים השונים והאפשרות של בלוטות הטעם להיפתח למשחק של מתוק – מריר, מהווים את המפתח להצלחה.

בוחרים בחומרי גלם איכותיים

ממש כמו שאתם לא תכניסו שוקולד שאינו ברמה הגבוהה ביותר לקינוח שלכם, כך אין שום סיבה שתתפשרו על הקפה. כיום ניתן להשיג מגוון סוגים של קפה ברמה הגבוהה בעולם ישירות עד הבית ולבחור את מיטב הפולים לכל קינוח מנצח. לא תמיד חייב לרכוש קפה ממותג בכדי להגיע לאיכות הגבוהה ביותר אולם ברוב המקרים קפה אשר מגיע עם חותמת איכות, יביא אתכם לתוצאות המיוחלות – אפילו בקינוח הראשון.

התחשבו באחוז הקקאו בקפה

כידוע, ככל שאחוז הקקאו בשוקולד גבוה יותר, כך הוא נותן להיות מריר יותר. לכן, במידה ואתם משתמשים בשוקולד אשר עולה על 40% אחוזים של קקאו בחפיסה, תתחילו לדלל את כמות הקפה שאתם מכניסים לתערובת, בכדי לשמור על יחס מתוק מריר נעים. במידה ואתם נוהגים להשתמש בשוקולד אשר אחוז הקקאו בו נע בין 70% ל- 90%, הרי כדאי לשים מעט מאוד קפה בקינוח, בכדי להימנע ממרירות גבוהה.

שקלו להשתמש בתערובות קפה בטעמים

בלא מעט מקרים, תערובות של קפה בטעמים שונים עשויים לעשות את ההבדל בין קינוח רגיל לקינוח מנצח. יש מגוון סוגים של קפה בטעמים שונים אשר ניתן להשתמש בהן כיום ולגוון בזכותן את הטעמים הדומיננטיים במנה. לכן, השתדלו לבחור בקפה אשר מתאים לסגנון שלו לקשת הטעמים שאותה אתם מבקשים להשיג. גם אם זה לא הולך לכם בניסיון הראשון, אין שום סיבה שתפסיקו.

אל תפחדו לנסות

בהמשך לסעיף הקודם, כדאי לזכור שמדובר בלמידה ולכן אל תפחדו מכישלונות! כמה מהמנות הטעימות ביותר נוצרו בעקבות כישלונות של שפים ולא מעט מנות באו לעולם כתוצאה מטעות שהפכה לשוס. לכן, הקדישו לכם זמן ביום לניסיונות שונים עם הפרודוקט הנפלא הזה ותתחילו ללמוד כיצד הקפה מגיב לשינויים בטמפרטורה, למעט אלכוהול ולמגוון של דרכי עשייה ואפייה. אחרי הכל, לא הופכים לקונדיטורים ביום אחד וגם השליטה ברזי הקפה לא תגיע לאחר ניסיון בודד.


שוקולד עלאי משווקים אך ורק שוקולדים מיוחדים פרימיום המשתלבים היטב בקינוחים מבוססי קפה ואף חלק מהותי ממוצרינו משלב קפה בין רכיביו.


4 צפיות0 תגובות